perjantai 17. toukokuuta 2013

Tutkimusjuttuja ja "Korsu-uutisia!"

Mietin taas vaihteeksi tutkimusasioita ja sitä, mistä kaikkialta voisin saada aiheeseeni materiaalia. Tällaista pohdiskelua harrastaessani tuli jostain muistiini Helena Pilkkeen tutkimus rintamalehdistä ja se seikka, että jatkosodan aikana julkaistiin "Linnoittaja" nimistä lehteä. Ehkä tässä olisi jotain!? Siirsin itseni kirjastoon ja lainasin kyseisen kirjan.

Kirjasta tosiaan löytyikin nopealla selauksella pieni maininta Linnoittajasta ja muutenkin linnoitustöitä hieman käsiteltiin. Kun tutkimusta linnoitustöistä on varsin vähän, niin minua aina kiinnostaa lähteet näitä asioita käsitellessä. Lukiessani linnoittamista käsittelevää osiota katsoin, että aika tutun tuntuista settiä, mistähän lähteestä tämä on. Onneksi Pilkkeen kirja on viitteistetty, joten saatoin katsoa viitteen numeron ja siirtyä loppuun.

Pilke, Helena: Korsu-uutisia! Rintamalehtien jatkosota. SKS, 2012.

Erittäin positiivinen yllätys ja hieno juttu minun mielestä. Tästä se lähtee. Uskoni on edelleen vahva, tätä kannattaa tutkia! Mutta että mitä noilla viitatuilla sivuilla sitten on, sitä en sentään jaksanut (vielä) tarkistaa. ;-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti