keskiviikko 1. toukokuuta 2013

SA-kuvat online

Puolustusvoimat pisti julkiseen jakoon lähes kaikki TK-kuvaajien ottamat kuvat osoitteessa www.sa-kuva.fi. Oliko niitä nyt sitten noin 160 000. Tietty valikoima kuvia kuitenkin jäi ulkopuolelle, nimittäin kaikista raadollisimmat kuvat. Niitä voi halutessaan käydä katsomassa PV:n kuvakeskuksessa. Siitä huolimatta, että kokoelma ei ole aivan täydellinen, on kyseessä kuitenkin aivan huikean luokan kulttuurihistoriallinen teko. Mielestäni tästä pitäisi antaa jokin kunniamaininta Puolustusvoimille!

Totta kai yritin mennä heti katsomaan kuvia, kun kuulin asiasta. "Sattuneesta syystä", silloin en kuitenkaan sivuille päässyt. Viime launtaina kuitenkin onnistuin ja seuraavassa nopeita huomioita.

Ensinnäkin kuvien etsimisen kannalta tämä on loistava palvelu. Hakukone tuntuu olevan tehokas ja järkevä. Kone etsii osumat kaikisat kuvan tiedoista, ei vain kuvatekstistä. Itse esimerkiksi kokeilin kuvan numerolla hakua. Kävin taannoin tutkimassa fyysisiä kuvia, joten saatoin ottaa muistiinpanoni käyttöön.

Kuva numerolla 51733 - se oli vaikuttava. Hain kuvaa tällä hakusanalla ja yksi osuma tuli. Ja kuva on mielestäni vaikuttava edelleenkin. Murskattu betoni, vääntynyt rauta ja kärsinyt metsä. Raunioila yksi mies, joka mielestäni näyttää hyvin mietteliäältä. Kannattaa klikata isommaksi!

"Vanha käytännöstä poistettu linnake, jota ryssän lentäjät erikoisesti kävivät pommittamassa." SA-kuva.
Omaa aihepiiriäni kiinnostavia kuvia löytyi heti pienellä kokeilulla mukavasti. Voin luvata, että laitan muutamia (ehkä useampiakin?) SA-kuvia ja niihin liittyviä juttuja tänne blogiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti