torstai 21. marraskuuta 2013

Hiljainen marraskuu

Kulunut marraskuu on ollut hiljainen omalta osaltani täällä blogosfäärissä. On ollut uutta hommaa ja ihmeteltävää, eikä valitettavasti ole ollut aikaa ottaa sopivaa joutilasta hetkeä. Sillä luovuus vaatii joutilaisuutta. Tästähän oli ihan uutisissakin joku hetki sitten, vaikkei se ainakaan minulle mikään uutinen ollut.

Olen nyt kirjoitellut pientä artikkeliä työvelvollisuudesta ja työvelvollisuuslain säätämisestä. Ei edelleenkään mahdu oikein kallooni, miksei työvelvollisuus/työvelvolliset ole kiinnostanut historiantutkimusta (-tutkijoita).

Linnoitusmuodostelmissa palvelleiden tunnusmerkki.
Reilu viikko takaperin kävin Sotamuseolla kuuntelemassa Ville Kivimäen luennon "tärähtäneistä". Vakuuttava ja vaikuttava tutkimus. Tajusin myös, että on sittenkin hankittava suomenkielinen laitos (Murtuneet mielet), joka on väitöskirjasta (Battled Nerves) muokattu. Ajallinen rajaus kun on suomenkielisessä 1939-45 ja väitöskirjassa 1941-44. Koskahan se Tieto-Finlandia jaetaan?

Täytyy muuten jälleen kerran todeta, että luettavien kirjojen määrä kasvaa huomattavasti nopeammin, kuin luettujen kirjojen. Älkää ymmärtäkö tätä negatiivisena kommenttina vaan pikemmin toteamuksena tutkimuskirjallisuuden olemuksesta.

Lausun tähän loppuun vielä toivomukseni siitä, että tulisipa jo lunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti