maanantai 22. lokakuuta 2012

Uutta lukemista

Hetki sitten luin Pasi Tuunaisen kirjoittaman elämäkerran Alpo K. Marttisesta. Kirjan nimihän on Marttinen - Kahden armeijan soturi. Oli muuten erittäin hyvä opus (siitä lisää joskus toiste).

Olen huomannut, että aivot kaipaavat aktiviteettia ja lukeminen on yksi erittäin hyvä keino. Ja koska tahdon jatkuvasti kehittää omaa ajatteluani historian osalta, usein luettavaksi tulee historiaa. Tavoitteeni ovat kahden suuntaisia: tahdon tarkastella kirjoja metodologisella tasolla: miten historiaa on kirjoitettu, millä perusteilla ja motiiveilla ja niin edelleen; toinen suunta on tietysti historiallisen tietämyksen lisääminen.

Niin, olin siis lukenut edellisen kirjan ja seuraava pitäisi valita. Kirjastovaihtoehdot tuomitsin pois, sillä omasta hyllystä löytyy aikamoinen jono. Mutta mitä sitten, mietin mielessäni. Ei ainakaan toista maailmansotaa. Koselleckia pitäisi lukea uudestaan, mutta ei nyt. Jatkoin kirjojen selkien selaamista.

Lopulta päädyin Andrew Wiestin toimittamaan Vietnamin sota -nimiseen kokoomaan. Siinäpä vasta aihe, enhän tiedä tuosta juuri mitään (siksi kai sen kirjan olin ostanutkin). Aloitin tuota jo lukemaankin.

Johdantoluvussa kirjan toimittaja Wiest kysyy kysymyksen siitä, oliko Vietnamin sota amerikkalainen sota? Eipä tainnut olla ihan kokonaan. Odotan mielenkiinnolla, millaisia esityksiä kirjan loput artikkelit ovat. Toivottavasti mielenkiintoisia ja laadukkaita.

1 kommentti:

  1. Joku päivä pitäisi ehdottomasti lukea lisää ensimmäisestä maailmansodasta. Kun vaan osaisi valita kunnollisen kirjan siitä!

    VastaaPoista