keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Haastattelua ja muisteloita

Kappas vaan, on jo huhtikuu. Jopa jo puolivälin ylittänytkin! Tänään oli kiinnostava päivä. Olin kolmen muun lukiokaverin kanssa haastateltavan Helsingin medialukiossa. Aiheena oli hommat oppilaskunnan hallituksessa, jossa me kaikki haastateltavat toimimme silloin kymmenisen vuotta sitten.

Oli mukavaa tavata vanhoja kavereita ja ihmetellä, kuinka toiset muistivat toisia asioita oppilaskunnan hallituksen tempauksisa ynnä muista. Olisipa helppoa katsoa, jos olisin esimerkiksi kirjoittanut päiväkirjaa tuolloin. Meillä oli varsin aktiivinen oppilaskunta ja kaikenlaista hommailtiin. Esimerkiksi Viinakäräjät ovat jääneet mieleen. Tämä liittyi Hesan nuorten ääni -hässäkään, joka lie edelleen toimissa, jos ei voimissa. Ainakin googlettamalla löytyi osumia. Mutta silloin tuo oli uusi konsepti, ainakin näin muistelen.

Mutta siis haastattelu oli Helsingin medialukiossa, joka aiemmin oli Koillis-Helsingin lukio. Koillis-Helsingin lukio taas muodostettiin yhdistämällä Pohjois-Helsingin, Malmin ja Suutarilan lukiot. Näin Malmin ja Suutarilan lukiot jäivät historiaan. Me haastateltavana olleet olimme Suutarilan lukiossa silloin taannoin. Olimme myös vahvasti vastaan lukioiden yhdistymistä - siis yhdistämistä. Mutta ei oppilaskunnilla vaikuttamisen mahdollisuuksia ollut, vaikka mielipidettä kysyttiinkin. Ja olen kyllä täysin samaa mieltä aiheesta edelleen. Suutarilan lukiossa oli oppilaita noin 250, nyt medialukiossa noin 800.

Omasta mielestäni on aivan selvää, että pienempi on tässä suhteessa parempi. Ei epäilystäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti