torstai 6. toukokuuta 2010

Kaikenlaista

Morjens vaan, eipä ole ollut hetkeen mitään kirjoitettavaa.

Mutta mielenkiintoisia asioita on kuitenkin taas ilmassa! Tai ehkä päässä, kirjoissa, ym ym. Luen omasta mielenkiinnosta Peter Englundin Sodan kauneus ja kauheus nimistä teosta. Ensimmäisen maailmansodan mentaalihistoriaa. Erittäin mielenkiintoista kuvausta ajasta dramatisoituna. Melkein kuin kaunokirjallisuutta lukisi.

Englund esittelee ensimmäisen maailmansodan ajalta lyhyitä päiväkirjamaisia merkintöjä nipusta "päähenkilöitä". Lähteinä hän käyttää mm. päiväkirjoja ja kirjeitä mielenkiintoisella tavalla.

Jostain syystä ensimmäisen maailmansodan tietämykseni on jäänyt aika matalalle tasolle, mutta lukiessa se ei kuitenkaan haittaa. Mikäli henkilöt ovat olleet osallisina merkittävissä taisteluissa, siitä on maininnat. Muutenkin tärkeimpiä taisteluita ynnä muita on merkitty alaviitteisiin.

Juuri tällä hetkellä kuitenkin valmistaudun tilastotieteiden johdannon tenttiin sekä ruotsin tenttiin. (eikä mene ehkä niin mainiosti, kuin voisi)

Ja tänään paistoi aurinko! Parvekkeella oli erittäin mukava lukea edellä mainittua kirjaa ja juoda kahvia. Huomenna kahvin juominenkin on kivempaa, ostin vihdoin uuden kahvinkeittimen rikkoutuneen tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti