tiistai 14. helmikuuta 2012

Tutkielma valmis, hyväksytty ja netissä

No niin! Gradu on valmis, palautettu, rekisteröity ja netissä. Tutkielman otsikoksi tuli: Rakennustöitä jatkosodassa. Työ, työvoima sekä rationalisointi linnoitustöissä 1941-44.

Alla olevasta linkistä löytyy.
http://hdl.handle.net/10138/29757

Lopputulokseen olen kohtuullisen tyytyväinen. Valintani esitystavasta eivät valitettavasti avautuneet tarkastajalle, enkä osoittanut selväsanaisesti tiettyjä asioita joita olisi ilmeisesti pitänyt. Taisin jättää liikaa lukijan ymmärrettäväksi?

Näin valmista tekstiä luettua huomaa muutenkin miljoona asiaa, jotka olisi ehkä ollut syytä tehdä toisin... :D Sellaistahan se on! Hienoa on kuitenkin huomata, tietääpä ainakin ajattelun toimivan. Cogito ergo sum vai miten se oli?

Joka tapauksessa esitän mieluusti työni näin internetin maailmassa kenelle tahansa!

Saa lukea, saa kommentoida!

6 kommenttia:

 1. Tulipa luettua! Hieno setti - kiinnostavammalta tuntuivat VV Mäkisen henkilöskohtaiset vaiheet, vaikka toki isompikin kuva on selkeä. Ja avaahan teksti koko sodanaikaisen rakentamisen laajuuden ihan uuteen valoon tavanomaisen 1970-luvun keskikoulun ja lukion historiakerronnan jälkeen. Tuolloinhan II maailmansotaa tarkasteltiin tietyllä ulkopoliittisella pieteetillä - ja toki olen jo varmaan unohtanutkin kaiken silloin oppimani...

  Tämä gradu on harvinainen - se on kiva lukea. Teksti soljuu hyvin ja tietysti se, että tunsi päähenkilön lisää lukemisen intensiteettiä.

  VastaaPoista
 2. No niin, kiitos kiitos!

  Sellaiseen tulokseen tulin, että tarkempaa tutkimusta vaaditaan vielä tästä(kin) aiheesta.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että annoit julkaista gradusi netissä! On kauheaa inhimillisten voimavarojen tuhlausta jättää ne gradut vain paperiversioksi. Oikeastaan minusta tämä pitäisi tehdä pakolliseksi.

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon! Tutkielmasi on bongattu ja pantu "härskisti" jakoon. Siinä on paljon uutta ja aiempaa vahvistavaa tietoa. Täytyy perehtyä ajan kanssa, samoin kuin blogiisi. Blogini Salpalinjan salat on yrittänyt pitää Salpalinja-tietoutta esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Ei muuta kuin jakoon vaan, kunhan lähde mainitaan! :-) Senpä takia nettiin laitoinkin tutkielmani, että muutkin voi sitä helposti lukea. Olen Salpalinjan saloja.aina silloin tällöin lueskellutkin aiheen kiinnostaessa.

   Poista