maanantai 31. maaliskuuta 2014

1. tutkimuskuukausi

Nyt on ensimmäinen kuukausi täyspäiväistä väitöstutkimustyötä takana. Arkistopölyn makuunkin olen päässyt aika mukavasti, mutta rutiini ei vielä ole muodostunut kovinkaan vahvaksi. Toistaiseksi vaikeinta on ollut löytää arkistosta niitä mappeja, joissa tutkimukseni kannalta relevanttia materiaalia voisi olla.

Strategiani on etsiä työvelvollisuuslain perusteita lain valmistelun ajalta. Eduskunnan puheenvuorot ja vastaavat tietysti löytyy helposti ja niitä olen jo tutkinutkin. Mutta ei se lakiesitys tyhjästä materialisoitunut valtioneuvostolle esiteltäväksi. Eniten kiinnostaa se, millä työvelvollisuuslaki perusteltiin, miksi sellainen tahdottiin saada aikaiseksi, mikä oli odotushorisontti?

Työ jatkuu! Huomista varten on 12 mappia jonossa.

Lisäksi olen lukenut toista poliittisen historian jatkokoulutustenttiä varten. Tentti on seuraavana lauantaina 5.4. Tähän mennessä olen lukenut tätä tenttiä varten Oula Silvennoisen väitöskirjan Salaiset aseveljet ja Ville Kivimäen väitöskirjan Battled Nerves. Vielä luvun alla on Martin van Creveldin Supplying War. Paljon mielenkiintoista ja huomioonotettavaa on löytynyt. Uskon myös, että prof. Kettunen kysyy tentissä kysymyksiä, jotka pakottavat oikein kunnolla ajattelemaan.

Ensimmäinen kuukausi lyhykäisyydessään siinä. Läpimurtoa ei vielä ole tehty, mutta valmistelu sitä varten on lähtenyt käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti