perjantai 2. lokakuuta 2015

19. tutkimuskuukausi

Jostain syystä tuon otsikon kirjoittaminen aiheutti pienen shokin. Aika tuntuu kuluvan kovin nopeasti! Mutta eikös se niin mennyt, että näin käy kun on hauskaa?

Syyskuun tutkimushommat jakaantuu selvästi kolmeen kategoriaan. Kuukauden ensimmäinen kolmannes oli valtaosin arkistotyötä talvisodan aikaisten rakennuskomppanioiden ja vastaavien kanssa. Aihepiiristä innoistuin myös kirjoittamaan, kun työvelvollisten ikäjakauma rupesi mietityttämään. Tässä on yksi seikka, jota pitäisi tutkia vielä lisää!

Toinen asia puolestaan on ollut konferenssipaperin kirjoittaminen ensimmäiseen European Labour History Networkin konferenssiin, joka järjestetään Torinossa joulukuun puolivälissä. Abstractini perusteella sain kutsun osallistua sessioon, jonka otsikkona on Military labour between XV and XX Century. Otsikokseni muodostui From preparation to practice - Military labour in Finland 1920-1944. Tästä aiheesta varmasti vielä lisää!

Kolmas teema syyskuulle on ollut yhteiskuntahistorian praktikumin vetäminen yhiksen fukseille. Samassa hommassa oli myös viime syksynä, eikä kaduta. Todella teräviä nuo tämän päivän yhis-fuksit! Työn tekeminen on hauskaa, kun osallistujat todella osallistuvat ja muodostavat perusteltuja argumentteja. Jatkuu vielä lokakuun puoliväliin.

Lokakuulle en ole vielä keksinyt mitään "ylimääräistä", arkistomuistiinpanoja on tehtävänä ja spesiaalina tutkimusmatka Tukholmaan Krigsarkivetiin. Ai niin, aloitin myös valtsikan yliopistopedagogiikka 1 -kurssin suorittamisen. Mielenkiinnolla odotan, mitä tulen oppimaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti