Lisäksi abstraktini sai hyväksynnän Torinoon konferenssiin 1st Conference of the European Labour History Network (ELHN) - pitäis varmaan matkat hommata!
Kirjoittamisen puolelta sain vahvennettua sotienvälisen ajan kehitystä. Tässä olisi kyllä vielä tilaa mielenkiintoiselle transnationaaliselle sohaisulle, sillä talouden ja teollisuuden mobilisointi ymmärrettiin lähes kaikkialla kehittämisen arvoiseksi sotavalmiuden osaksi. Ensimmäisen maailmansodan kokemukset olivat tässä taustalla. Mielestäni on edelleen jännittävää, kuinka Suomi otti oppia muiden maiden ensimmäisen maailmansodan kokemuksista.
Arkistossa puolestaan edistyi talvisodan aikainen materiaalinhankinta. Vähän on vielä sekavaa, mutta eiköhän se siitä. Yritän tarkastella talvisodan aikaa mikrotasolta insinööriluutnantti Janhusen kautta. Katsotaan, katsotaan!
"Esteiden tekoa Tuikkanen-Höyhenjärvi. 1940.02.17" SA-Kuva. |
Syyskuu tuo tullessaan myös uusien yhteiskuntahistorian fuksien opastamista praktikumin muodossa. Viime syksynä oli antoisa kokemus ja sitä odotan myös tältä!
Pitää myös aloittaa konferenssipaperin kirjoittaminen, sillä se pitäisi palauttaa lokakuun alussa. Ajatuksen tasolla runko on jo selvä, mutta pitäisihän se vielä kirjoittaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti